Min varukorg

Stäng

Care Tips

Att ta hand om dina smycken hjälper till att säkerställa dess skönhet, glans och livslängd. Här är några tips om hur du tar hand om och underhåller dina smycken (det är enkelt!):

Konservering av ljusstyrka
Dina smycken kan missfärgas över tiden när de utsätts för utomhusluften. Tarnishing är en naturlig process som kan rengöras.
Vi rekommenderar att kunder tar bort smycken innan de lägger sig eller deltar i fysisk aktivitet. Exponering för vissa hårda kemikalier kommer att leda till att dina smycken blir slitna. Detta inkluderar, men är inte begränsat till följande: svett, parfymer, rengöringsmedel, klor och saltvatten.

Rengöring av smycken
Häll en liten mängd mild tvål i ljummet vatten och använd en liten, mjuk tandborste för att rengöra smycken. Tandborstar är idealiska för rengöring av smycken med detaljer. Om smutsen är svår att ta bort, blötlägg smycken i rent vatten. VIKTIGT: Guldpläterade smycken kräver mer omsorg. Att använda din tandborste mycket intensivt kan göra att guldpläteringen försvinner, därför är det mycket viktigt att du gör denna process mycket noggrant för att undvika att guldpläteringen slits bort.
Om dina sterlingsilversmycken har blivit glanslös, är en silverpolerande trasa ett bra verktyg för att få det att lysa igen. Men det kommer inte att ta bort repor.

Hur du lagrar dina smycken
Smycken ska förvaras borta från direkt solljus och värme, i en skyddande (fodrad) smyckeslåda eller en tygpåse. Det kan också förvaras i en plastpåse med dragkedja av polyeten. Använd aldrig polyvinylplastpåsar, t.ex. skräpfoder, eftersom de innehåller svavelföreningar eller gummikontainrar som gör att sterlingsilver slits snabbare och eventuellt blir svart. Förvara inte dina smycken i badrummet eller på andra fuktiga platser.

Viktig notering
Guldpläterade bitar är mer ömtåliga och kan tappa sin färg över tid. Hur snabbt guldpläteringen försvinner kommer att bero på flera faktorer från kemiska produkter som används för hudvård, svettnivå eller till och med din naturliga hud PH. Det är viktigt att ta särskild hand om dina guldpläterade smycken.
svenska